Fonder och placeringar

Energia Capital erbjuder ett flertal skräddarsydda fondportföljer för ett långsiktigt passivt sparande. Våra portföljer är ett utmärkt alternativ för både engånginvesteringar och månadssparanden. Oavsett vilken portfölj du väljer tar Energia Capital inte ut några extra avgifter för placeringar i fonder.

Försiktiga portföljen
Utveckling i år: 5.55%

Den här portföljen passar dig som vill ha ett tryggt sparande med så låg risk som möjligt.

Klassiska portföljen
Utveckling i år: 19.27%

Den perfekta kombinationen mellan låg risk och hög avkstning. Detta är ett av våra mest populära alternativ.

Tillväxtportföljen
Utveckling i år: 15.59%

Utmärkt för dig som satsar på så hög avkastning som möjligt, utan att samtidigt lägga alla ägg i samma korg.

Gröna portföljen
Ny!
Utveckling i år: 16.81%

Ett sparande med fokus på miljö och hållbar utveckling. Passar dig som vill investera med etik och miljö i åtanke.Historisk utveckling är ingen garanti för framtida resultat. Diagramen visar historisk utveckling från 2019-01-02 till 2019-05-12.

Övriga placeringar

Trots att våra fondportföljer möjliggör en god diversifiering erbjuder vi även placeringar i andra tillgångsslag.

Bland annat erbjuder vi ett räntebevis som brukar ge en årlig avkastning på ca 5-7%. Det är en relativt trygg placering med medellång löptid och utbetalning en gång per kvartal. Instrumentet är börsnoterat och går att sälja när som helst. Vi har rekommenderat dessa till ett flertal nöjda kunder.

För den som är ute efter riktigt hög avkastning erbjuder vi just nu även ett räntebärande alternativ med en löptid på fem år som ger up till 8,2% årligen. Detta innebär en total avkastning på upp till 41% vid investeringens slut.

Även på obligationssidan har vi ett grönt alternativ, för dig som vill investera i ett bättre samhälle och med hållbarhet i åtanke. Om du är intresserad av att få reda på mer kan du ladda ned en informationsbroschyr med mer information.

Är du osäker på vilket alternativ som passar dig bäst? Inga problem! Det är därför vi finns här för dig. Våra erfarna rådgivare hjälper dig att bygga ihop en portfölj som är skräddarsydd efter just dina behov. Kontakta oss för att komma igång.